Minciunile guvernanților cu elicopter: școlile cu toaleta în fundul curții își așteaptă copiii

Distribuie articolul

Dacă ești guvernant și te plimbi prin țară cu elicopterul pentru că nu ai fost în stare să construiești șosele moderne, nu simți mirosul de rahat de la toaletele școlare din fundul curții. De asemenea, în elicopter nu ajunge nici măcar mirosul propriilor flatulații, numite promisiuni, angajamente. Duhoarea îi lovește pe părinți și, mai ales, pe copiii care în curând vor începe școala în aceleași clădiri neautorizate.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că până la finalul acestui an nici o unitate școlară nu va mai avea toaleta în curte. Declarația are câteva luni bune și, bineînțeles, nu s-a schimbat nimic. Poate toaletele din curte nu au fost văzute din elicopter! Cert este că anul școlar începe peste trei săptămâni și 98 de unități din județul Galați nu îndeplinesc toate condițiile impuse de autoritățile sanitare. Nu au autorizație sanitară în special școli și grădinițe din mediul rural.

Potrivit autorităților gălățene sunt aceleaşi probleme înregistrate anul trecut. Școlile de la țară nu au apă curentă sau dacă au, aceasta nu corespunde din punct de vedere calitativ. De asemenea, 25 de unități din județ au toaleta în curte. În orașul Galați, nu au autorizație sanitară grădiniţele de la parterul blocurilor, care au spațiu insuficient faţă de reglementările actuale.

Bonus, zeci de unități de învățământ din județul Galați nu au autorizație de securitate la incendiu. Mai precis, este vorba despre 32 de grădinițe, școli și licee. În majoritatea cazurilor, deficiențele sunt legate de instalarea necorespunzătoare a centralelor termice sau a ușilor de evacuare în caz de incendiu, care fie sunt prea puține, fie prea mici, fie se deschid spre interior și nu spre exterior, așa cum prevede legea.

PS: Cât de prost să fii să te duci cu elicopterul fix în regiunea în care au fost proteste ample din cauza lipsei șoselelor moderne?


Distribuie articolul

You May Also Like