Trend de creștere al nivelului Dunării

Distribuie articolul

Directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, Sorin Crețu ne-a declarat că nivelu Dunării este în ușoară creștere, astăzi debitul la intrarea în țară fiind de 3500 mc|s.

Numai în ultimele două zile creșterea înregistrată este de 150 mc|s. Sunt în continuare 13 puncte critice pe Dunărea fluvială și 6 pe Dunărea maritimă.

„Încercăm să asigurăm standardele de adâncime de 2,5 m pe Dunărea fluvială , respectiv 25 picioare pe cea maritimă. Debitele sunt influențate și de depunerile din adâncimi, astfel fiind necesare mai multe operațiuni de dragare”, a afirmat directorul AFDJ Galați.

 Avându-se în vedere faptul că meteorologii anunță și ploi aproape săptămânale în decursul lunii în curs se așteaptă o creștere a cotelor fluviului mai ales spre sfârșitul lui mai.

Referitor la unele declarații apărute în spațiul public conform cărora cotele existente ar fi cele mai scăzute din ultimii 20-30 de ani, Sorin Crețu a spus că aceste valori sunt reale comparativ cu aceiași lună din anii precedenți.

Deocamdată, navigația se efectuează în condiții de siguranță.


Distribuie articolul

You May Also Like