Trei milioane de euro vor fi investite într-un centru de recreere pentru vârstnici din Galați

Distribuie articolul

Un centru de recreere pentru vârstnici va fi construit în sediul fostului liceu Traian din orașul Galați. Este o investiție cu fonduri europene în valoare de aproximativ 3 milioane de euro. Contractul în vederea realizării lucrării a fost semnat marți.

Reprezentanții Primăriei municipiului Galați anunță că a fost semnat contractul de lucrări în vederea realizării Centrului de recreere pentru persoane vârstnice – Tinerețe fără bătrânețe. Este un proiect derulat cu fonduri europene care va fi implementat în următoarele 17 luni. La final, în clădirea de pe strada Traian va fi un centru pentru o sută de beneficiari cu tot felul de facilități.

„Proiectul propune lucrări de modernizare, recompartimentare, reconfigurare și igienizare în corpurile C1, C2 și C4, din strada Traian nr. 203, astfel încât să fie asigurate condiții optime pentru activități de petrecere a timpului liber și de recreere, precum și consiliere de specialitate, pentru 100 de beneficiari.

Se vor realiza astfel următoarele lucrări: recompartimentarea conform standardelor pentru cele trei corpuri de clădire; repararea acoperişului, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei; schimbarea tâmplăriei exterioare la corpurile de clădire; lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare; izolarea termică a corpurilor de clădire; lucrări de reabilitare/modernizare a instalației sanitare, electrice și termice; înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; înlocuirea circuitelor electrice; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție; repararea trotuarelor de protecţie; asfaltarea căilor de acces; reabilitarea centralei termice și a instalației de distribuție aferente; reabilitarea sălii de sport; achiziția dotărilor necesare funcționării centrului (pentru sala de bibliotecă și lectură, sala de spectacol, sala de audiotecă, sala de cinematecă, sala de internet, sala de socializare și activități recreative)”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 16.102.186 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like