Amendă uriașă pentru o companie din România: 6,7 milioane de euro!

Distribuie articolul

Consiliul Concurenței a anunțat că a amendat compania care deține platforma eMAG.ro cu suma de 32,28 milioane de lei. Amenda uriașă a fost stabilită pentru neregulile din mediul online. Esta a doua amendă ca mărime din istoria Consiliului după cea aplicată companiei Metro- 11,3 milioane de euro.

Consiliul Concurenței a sancționat compania care deține platforma eMAG.ro pentru abuz de poziție dominantă pe piața serviciilor de intermediere prin platforme online de tip marketplace.

„În urma investigației declanșate la sfârșitul anului 2017, Consiliul Concurenței a constatat că Dante International SA, în calitate de deținător și administrator al platformei online eMAG Marketplace a abuzat de poziția sa dominantă, în perioada ianuarie 2013 -iunie 2019, în special, prin poziționarea și afișarea mai favorabilă a propriei oferte de produse în detrimentul ofertelor partenerilor care comercializau pe platformă și cu care se afla în concurență directă. În acest fel, s-au limitat ofertele partenerilor afiliați eMAG.ro, ceea ce a condus la afectarea concurenței reale între ofertele de produse prezentate pe această platformă. Compania a recunoscut fapta anticoncurențială și a beneficiat de o reducere a amenzii”, a anunțat Consiliul Concurenței.

De asemenea, Consiliul Concurenței a impus măsuri corective pentru a restabili mediul concurențial normal și pentru a preveni apariția unor astfel de fapte.

Foto: www.playtech.ro


Distribuie articolul

You May Also Like