Trei gălățeni au murit din cauza frigului în luna ianuarie

Distribuie articolul

Autoritățile gălățene anunță că în luna ianuarie trei oameni au murit din cauza frigului. Este vorba despre trei bărbați din Galați, Berești și Umbrărești care au decedat din cauza hipotermiei. Toate cazurile au fost confirmate de Serviciul Medicină Legală.

Toate persoanele decedate sunt bărbați și sunt considerate cazuri sociale. Victimele au fost găsite pe stradă și pe câmp iar medicii de la Ambulanță nu au mai putut să le salveze.

„Noi, la Ambulanță am avut două cazuri, cel de al treilea a fost preluat de SMURD. Pe 13 ianuarie, un bărbat de 64 de ani din Umbrărești a fost găsit mort pe câmp. Condițiile erau neclare, colegii de la Ambulanță care au intervenit au găsit victima în chiloți. Apoi în urmă cu trei zile, la Berești am avut un caz social, un bărbat de 49 de ani găsit pe stradă. ultimul este un bărbat găsit tot pe stradă, în orașul Galați, chiar lângă Spitalul Județean, pe acesta l-a preluat echipajul SMURD”, a anunțat directorul Serviciului de Ambulanță Județean, Mihai Polinschi.

Decesele au apărut în condițiile în care, în această iarnă, nu s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute. Oricum, pentru cazurile speciale autoritățile au centre de adăpost. La Galați, de exemplu, Centrul de pe strada Alexandru cel Bun poate primi aproximativ 120 de persoane. De foarte multe ori, cei fără adăpost refuză ajutorul autorităților.

 „În această iarnă  oamenii legii au ridicat de pe străzile orașului Galați 18 persoane, acestea au ajuns la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost, în atenția cadrelor medicale de la Spitalul de Urgență Sfântul Apostol Andrei sau la Spitalul de Psihiatrie Elisabeta Doamna, în timp ce 38 de persoane au refuzat sprijinul polițiștilor locali. Cei descoperiți de polițiști nu pot fi internați fără acordul lor la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost. Dacă refuză putem chema ambulanța, dacă starea de sănătate nu este bună”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați, Aurelia Bogatu Matei.

Persoanele care ajung la centrul de adăpost al Primăriei primesc un loc de dormit, mese calde și acces la dușuri și toalete. Conform legii, nimeni nu poate sta în adăpost mai mult de 90 de zile dar perioada poate fi  prelungită în situații excepționale, pe timpul sezonului rece.


Distribuie articolul

You May Also Like