Trei cutremure, într-o singură noapte, în zona seismică Vrancea

Distribuie articolul

Trei cutremure dintr-o lovitură. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în noaptea de duminică au fost înregistrate trei seisme, toate cu epicentrul în județul Buzău, zona seismică Vrancea.

Primul cutremur a fost și cel mai mic. Seismul a fost înregistrat de aparate la ora 1:03, la adâncimea de 126 de kilometri, având o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter.

Cel de al doilea a avut 3,5 grade și s-a produs la ora 5:28, la o adâncime de 122 de kilometri. La puțin timp (la ora 5:54) seismograful a înregistrat o nouă mișcare a scoarței terestre cu magnitudinea de 2,3, la o adâncime de 111 kilometri.

Cutremurele au fost simțite foarte slab în zona Galați-Brăila, nu au produs pagube, iar la numărul unic de urgență 112 nu au fost înregistrate apeluri pentru situații provocate de mișcarea telurică.

Din punct de vedere statistic, cel mai puternic cutremur din acest an din zona Vrancea a avut loc pe 25 aprilie. Cutremurul a avut 4,6 grade pe scara Richter.


Distribuie articolul

You May Also Like