Dunărea, în scădere: pe mijlocul fluviului a apărut o insulă

Distribuie articolul

Sună exotic: în dreptul orașului Galați a apărut o insulă. Navigatorii au o părere diferită: pentru ei insula nu reprezintă o veste bună deoarece limba de pământ îi obligă să circule cu atenție și, eventual, să ocolească zona.

Punctul de trecere BAC de la Galați-Tulcea se află în apropierea insulei formate în mijlocul Dunării. Reprezentanții Navrom Bac spun că, peste câteva zile, vapoarele care fac curse între cele două maluri vor fi nevoite să ocolească pe la Portul Mineralier deoarece Dunărea este în scădere, iar în jurul insulei se adună noi aluviuni. Ca urmare, cursele între Galați și Tulcea se vor prelungi cu câteva minute.

Insula care a apărut în mijlocul Dunării nu încurcă deocamdată vapoarele și convoaiele de mari dimensiuni care trec pe fluviu. Potrivit reprezentanților Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, limba de pământ nu se află pe șenalul navigabil, astfel încât autoritățile nu au luat încă nici o măsură. Insula se află la 300 de metri de canalul pe care circulă vapoarele și, chiar dacă se mărește, nu reprezintă un pericol iminent pentru navigatori.

Insula a atras atenția gălățenilor, amatori de senzații tari. În trecut, în mijlocul Dunării au fost organizate șprițuri și grătare, iar povestea s-ar putea repeta și anul acesta. Asta dacă nu le vin politicienilor idei, așa cum spun procurorii că s-ar fi întâmplat în Teleorman. Fostul vicepremier şi ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a fost pusă sub acuzare de DNA, pentru abuz în serviciu, în dosarul „Insula Belina”.

Procurorii cercetează cum a trecut ilegal din proprietatea statului, în subordinea CJ Teleorman o parte din insula de pe Dunăre. Ulterior, suprafața în discuție a fost concesionată firmei Tel Drum, despre care lumea vorbește că ar fi controlată de Liviu Dragnea. Băieții deștepți au amenajat un adevărat paradis pentru cei mai importanți pescari ai PSD, dotat cu clădiri, foișoare, pontoane și o platformă pentru elicopter. Oare așa va fi și la Galați?


Distribuie articolul

You May Also Like