Un consilier local vrea să ridice preșul de peste mizeria de la Transurb. Alesul solicită detalii despre activitățile societății

Distribuie articolul

Mizeria de la societatea Transurb va fi scoasă de sub preș și pusă la vedere. Cel puțin asta intenționează consilierul local, Onuț Atanasiu, care a decis să ceară informații oficiale despre situația de la Transurb și despre o listă lungă de posibile ilegalități. Zilele următoare, Atanasiu va face o solicitare în baza legii 544 privind accesul la informațiile de interes public. Dacă bănuielile/informațiile/acuzațiile se vor confirma, situația la societatea Transurb este catastrofală și, probabil, penală.

Solicitarea consilierului liberal vizează câteva aspecte despre care s-a mai vorbit în spațiul public. În primul rând, consilierul vrea să afle cu subiect, predicat și virgulă între cifre, ce subvenții a primit societatea de la 1 ianuarie 2017 până în prezent, dar și ce venituri a realizat transportatorul public de persoane în același interval de timp.

„Voi solicita să-mi prezinte situația veniturilor pe categorii, bilete, abonamente, abonamente subvenționate, activități cu terții. În cazul abonamentelor subvenționate care sunt de mai multe feluri, pot fi foarte ușor amestecate statisticile, bilanțurile. În plus, este interesant de aflat ce venituri a realizat societatea din închirieri, din școala de șoferi sau din atelierul ITP”, a declarat consilierul Onuț Atanasiu.

Liberalul vrea să-și bage nasul și în veniturile angajaților Transurb, în special în buzunarul directorilor bănuiți că și-au tras salarii și sporuri regești, deși societatea este cu o roată în groapă.

„Societatea are o pierdere de 5 milioane de lei în 2017, dar se pare că s-au acordat sporuri, ceea ce este ilegal. Să ne arate bugetul de sporuri defalcat pe categorii de personal și realizat în comparație anul acesta și anul trecut. De asemenea, o să fie interesant de analizat fondul de salarii. Mi s-a spus că doar pentru doi directori, în 2018, este un fond de 400.000 de lei. Asta înseamnă că un director de la o societate cu mari pierderi câștigă aproximativ 16.000 de lei lunar. Aștept cifrele oficiale, dar nu mi se pare normal, este o bătaie de joc”, a precizat consilierul liberal.

Onuț Atanasiu vrea date și despre indemnizațiile acordate membrilor AGA. De asemenea, în solicitarea făcută în baza legii 544, sunt întrebări despre numărul de ore suplimentare făcute de angajații societății Transurb și despre modul de plată deoarece există informații conform cărora șoferii, vatmanii și mecanicii nu au primit sumele prevăzute în contract. La fel de important, Onuț Atanasiu vrea să verifice bârfele potrivit cărora numeroase autobuze și tramvaie nu mai corespund din punct de vedere tehnic, dar sunt utilizate pe traseele din oraș.

Reprezentanții Transurb trebuie să răspundă în cel mult 30 de zile iar dacă informațiile vor fi confirmate povestea ar putea ajunge și în atenția organelor de anchetă.


Distribuie articolul

You May Also Like