Tranferul anului: fost șef de atelier, la conducerea Fundației ”Sportul gălățean”

Distribuie articolul

Un pensionar, fost inspector de protecția muncii și șef de atelier la Administrația Piețelor, este specialistul adus de ALDE în fața consilierilor locali pentru a ocupa unul din cele trei locuri din consiliul director al Fundației ”Sportul gălățean”, ce se ocupă de patrimoniul sportiv al orașului.

Bărbatul de 67 de ani a recunoscut, sincer, că nu a făcut sport dar nu vede ce l-ar împiedica să facă „management performant”.

Sala Sporturilor „Dunărea”, Stadionul „Dunărea”, Patinoarul artificial, Bazinul de înot de la Baia Comunală şi Stadionul „Municipal” (ex-„Gloria”) sunt câteva dintre bazele ce intră în subordinea fundației înființate în 2014 de fostul primar, Marius Stan. Baze de care ar urma să se ocupe, de azi, și pensionarul Nistor Lupu. Ce-l recomandă?

”Am urmat pe rând școala generală, școala profesională, liceul la seral, am urmat școala tehnică de maiștri și Facultatea de Drept. Sunt licențiat în științe juridice, am lucrat pe rând la combinatul siderugic, o perioadă, cea mai mare parte la societatea de construcții ICMRS iar în ultima perioadă la Administrația Piețelor, ca șef de atelier. Am fost consilier județean în perioada 2000 – 2008. Am mai urmat cursuri de specialitate în domeniul Consiliului de Administrație, am mai fost și în Consiliul de Administrație de la Societatea Apă – Canal, pentru patru ani de zile”, a spus în fața consilierilor locali Nistor Lupu.

Modest, acesta nu a mai spus că îl recomandă și carnetul de partid (ALDE) și, de ce nu, faptul că soția sa este angajată în Primăria Galați.

Întrebat de consilierul local PNL, Onuț Atanasiu, cu ce obiective vine la ”Sportul Gălățean”, Lupu a preferat să tacă, un răspuns fiind oferit de colegul său de partid, președintele ședinței, Cătălin Popa: ”le va prezenta în altă ședință”.

La Fundația Sportul Gălățean Lupu va fi coleg cu social-democrații Florin Mirea poreclit ”Lipici” (da, are legătură cu afișele PSD, date pe mâna lui Lipici în campaniile electorale) și Florin Andronic (antrenor de hanbal).

”N-am practicat sport de performanță, dar ca orice cetățean apreciez că fotbalul mi-o plăcut cel mai mult și apreciez că voi ști să fac un management performant și-n domeniul activității sportive” a mai spus Lupu, răspunzând întrebării consilierului local independent Simona Vreme: ce sport de performanță a practicat.


Distribuie articolul

You May Also Like