Proiect european pentru construirea primei grădinițe după 1989

Distribuie articolul

La 30 de ani de la Revoluție, în municipiul Galați este înregistrată, în sfârșit o premieră: se va ridica, de la zero, o grădiniță destinată unui număr de 160 de pre-școlari.

Obiectivul va beneficia de finanțare europeană, contribuția de la bugetul local fiind de aproximativ 20%.
Astăzi, luni, 23 decembrie, primarul Ionuț Pucheanu și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, Luminița Mihailov (foto) au semnat contractul de finanțare europeană în valoare de aproximativ 7 milioane de lei.

Conform edilului, grădinița se va construi în cartierul Țiglina II, pe strada Constructorilor nr. 18 C, va avea parter şi două etaje, opt săli de clasă, un cabinet medical, loc de joacă și birouri. De asemenea, va fi dotată din aceleași fonduri și cu mese, scaune, birouri, dulapuri şi vestiare, jocuri, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, imprimante, materiale didactice etc.

”Grădinița este destinată unui număr de 160 de preşcolari, împărţiţi în opt săli de grupă. Pentru persoanele cu dizabilităţi este prevăzută o platformă hidraulică pentru accesul la parter. Pentru copii cu dizabilităţi sunt prevăzute şi grupuri sanitare speciale”, a spus Ionuț Pucheanu.

Aria desfăşurată construită va fi de 1.250 mp, suprafaţa terenului fiind de 1.626,00 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 7.017.694,51 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.744.482,91 lei. Durata de implementare este de 38 luni, respectiv între data 22 mai 2018 și data 30 iunie 2021.


Distribuie articolul

You May Also Like