Țigări de contrabandă, ascunse în ambalaje de dulciuri

Distribuie articolul

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pe timpul unor misiuni specifice, au descoperit și confiscat bunuri de contrabandă în valoare de peste 12.520 lei.

”În data de 22 noiembrie a.c., pe timpul unei misiuni specifice desfășurate în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași au oprit pentru control, pe D.N. 26, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, județul Galați, un autoturism marca Fiat Stilo, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român Iulian P., în vârstă de 19 de ani, domiciliat pe raza județului Galați. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, colegii noștri au descoperit în portbagajul autoturismului, ascunse în ambalaje de prăjituri, ţigarete diferite mărci, de provenienţă R.Moldova şi Duty Free”, a precizat ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Galați, Mădălina Carp.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector, pe timpul desfășurării misiunii specifice, au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Băleni, județul Galați, la intersecția DN 24D cu DJ 253, un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla cetățeanul român Ovidiu T., în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza județului Iași.

În urma unui control amănunţit efectuat asupra autoturismului, colegii noștri au descoperit în portbagaj, 22 de sticle cu băuturi alcoolice, 49 de cutii și 55 de folii de tutun de fumat.

 

”În ambele cazuri, conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor descoperite, în valoare totală de 7.623 de lei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, mai spus Mădălina Carp.


Distribuie articolul

You May Also Like