Primăria Galați împrumută de la CEC peste 25 de milioane de euro

Distribuie articolul

Primăria din Galați se împrumută la bancă pentru a duce la bun sfârșit 10 proiecte de dezvoltare. Municipalitatea va face un credit bancar la CEC în valoare de 100 de milioane de lei pentru a demara câteva proiecte majore concepute de administrația Pucheanu. Asta după ce joi, 27 iulie, consilierii locali au aprobat contractul cu banca. Printre cele mai importante proiecte se numără reabilitarea urbană din Țiglina, zona Colegiului Național Mihail Kogălniceanu, prima parcare supraetajată, care va fi construită în Mazepa, lângă Piața Ancora, resistematizarea intrării în Galați dinspre Tecuci, în zona Tirighina, reabilitarea zonei centrale și a Parcului Eminescu și achiziția de autobuze noi.

În total, proiectele de dezvoltare gândite de administrația Pucheanu costă aproape 280 de milioane de lei, însă Primăria nu poate împrumuta toată sumă, întrucât depășește plafonul maxim de îndatorare, prevăzut de lege.

„Eu știu că dobânda este undeva de 0,75%, plus ROBOR, ajungeam undeva sub 2% în total. Cred că este una dintre cele mai bune dobânzi pe care un UAT a obţinut-o la nivel naţional în urma unei licitaţii. Licitaţia fost încheiată, CEC-ul fiind banca desemnată câştigătoare şi am avut nevoie de avizul CL pentru a valida această achiziţie. Urmează paşii legali pentru a beneficia de banii din împrumut. Banii sunt necesari pentru ducerea la bun sfârşit a proiectelor pe care le-am stabilit de comun acord cu cei din Consiliul Local, este vorba despre proiecte de interes în municipiul Galaţi. Este valoarea maximă în care ne putem duce cu acest împrumut, o sută de milioane de lei este suma maximă pe care o puteam împrumuta”, a declarat primarul municipiului Galați. Ionuț Pucheanu.

Municipalitatea are de rambursat trei credite, două la bănci naționale și unul la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.


Distribuie articolul

You May Also Like