Primăria Galați își mărește organigrama și refuză să majoreze bursele elevilor merituoși

Distribuie articolul

Ce face Primăria Galați când rămâne fără bani pentru educație? Bineînțeles, face niște angajări.

Vineri, la Consiliul Local, sub nasul consilierilor a ajuns o propunere privind adăugarea în organigrama municipalității a patru posturi. Propunerea a trecut fără probleme, aproape la fel de repede ca refuzul consilierilor puterii de a majora bursele elevilor și de a-i premia pe tinerii care au luat medalie de argint la Olimpiada Internațională de Robotică.

Începând de vineri, 23 noiembrie, în organigrama Primăriei au mai apărut niște specialiști. Un director și niște consilieri vor pune umărul la propășirea Serviciului Social. Umblă vorba că posturile sunt cu dedicație, dar poate sunt zvonuri răutăcioase. Cert este că propunerea a trecut fără mari probleme, pentru că Primăria are nevoie de specialiști, de sânge proaspăt, de oameni cu idei…

Tot vineri, 23 octombrie, am aflat că Primăria este în mare … problemă. Nu prea mai are bani. Nu avea nici înainte, dar parcă treaba s-a împuțit. Altfel nu avem cum să explicăm „entuziasmul” cu care consilierii PSD au respins propunerea privind mărirea burselor elevilor cu note mari.

De asemenea, pesediștii din Consiliul Local au explicat cu o fervoare demnă de cauze mai bune de ce nu votează pentru premierea elevilor și a profesorilor din Galați care au obținut medalia de argint la Olimpiada de Robotică din Thailanda.

La final, a venit și surpriza cea mare: aceiași consilieri au ras de pe fața pământului propunerea privind acordarea sumei de 300.000 de lei pentru școlile din oraș.

„Au spus că nu au bani pentru burse, poate le măresc anul viitor, așa au spus reprezentanții puterii. Elevii care ne-au făcut cinste în Thailanda nu au fost premiați pentru că s-ar încălca legea, asta a fost justificarea, dar este o minciună. Iar suma propusă pentru rectificare nu a trecut pentru că, spun tot ei, școlile nu ar avea nevoie de bani. Le-am pus în brațe niște documente. La CNVA, de exemplu, plouă prin acoperiș. Bine că au bani să facă angajări”, a declarat consilierul local, Onuț Atanasiu.

Facem niște calcule ca să aflăm că salariile noilor angajați ai Primăriei Galați fac într-un an cât majorarea burselor copiilor care iau note mari deși îngheață de frig prin școli. Chestie de priorități pentru că bani pentru educație nu sunt!


Distribuie articolul

You May Also Like