Ne pregătim de alegeri locale la Cuca?

Distribuie articolul

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul primarului comunei gălăţene Cuca, Vlad Mihăiţă.
Pe lângă faptul că in mod onest primarul respectiv nu mai avea ce să candideze, iată că la o lună de la alegerile locale acesta riscă serios să-și piardă mandatul.


Nu e vorba de nicio decizie politică ci doar de inconștiența primarului care mai are și alte bube-n cap cum ar fi povestea cu fratele său și cu apometrele sătenilor.


„În exercitarea mandatului de primar (2016-2020) a emis la data de 16 mai 2018 Dispoziţia privind promovarea în grad profesional superior a soţiei sale, inspector în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Cuca. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. «art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”; art. 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”; art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I»”, se arată într-un comunicat al ANI.


Mihăiță tată, treaba-i dureroasă, dar am o curiozitate. Soața, ce spune? Îi mulțumită?


Distribuie articolul

You May Also Like