Guvernul a rămas fără bani: TOATE lucrările din mediul rural vor fi SUSPENDATE

Distribuie articolul

Se întâmplă din nou. La fel ca anul trecut, Guvernul a rămas în bugetul gol și a anunțat că nu mai poate plăti lucrările comandate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Cabinetul PSD-ALDE a anunțat că începând de pe 28 noiembrie nu se vor mai face plăți către constructorii care au câștigat licitațiile.

În județul Galați, decizia Guvernului afectează zeci de societăți comerciale care efectuează sute de lucrări, în special în mediul rural. Aproximativ 80% dintre primăriile din județ au lucrări contractate prin PNDL, iar șantierele vor fi închise cel puțin până la primăvară. Este vorba despre lucrări la infrastructură, printre care sunt patru drumuri județene și numeroase șantiere deschise în unitățile școlare din mediul rural.

Probabil, șantierele vor fi redeschise anul viitor, dacă Guvernul va găsi banii necesari. Până atunci, Executivul a  interzis şi folosirea banilor din bugetele locale. Asta deoarece specialiștii guvernamentali nu au habar ce sume vor putea fi investite în 2019.

Suspendarea lucrărilor şi a contractelor până anul viitor înseamnă vești proaste pentru angajații firmelor care lucrau la proiectele din PNDL. Numeroși salariați vor fi trimiși în șomaj tehnic iar societățile comerciale vor intra în blocaj financiar, mai ales că băncile nu creditează astfel de contracte. În rest, economia duduie…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns