Țepe cu promoțiile din magazine. Comisarii de la Protecția Consumatorilor Galați i-au amendat pe toți comercianții verificați

Distribuie articolul


Comisarii de la Protecția Consumatorului Galați au găsit numeroase nereguli în timpul unei acțiuni de verificare a magazinelor care anunță promoții. Aproape toate magazinele controlate nu respectau prevederile legale.


Comisarii au descoperit că magazinele nu afișau prețul corect, nu respectau perioada de promoție și ofereau informații false.


„Principalele abateri constatate la vânzările promoţionale au fost: neprecizarea duratei promoţiei sau dacă aceasta se face în limita stocului disponibil, neafişarea corectă a preţului (lipsa preţului nou, afişarea a două preţuri barate şi a unui preţ nebarat, neafişarea deloc a preţului redus, deoarece reducerea se aplica doar la casa de marcat), nemenţionarea articolelor care sunt supuse promoţiei şi nesepararea acestora de cele nereduse, informarea incorectă a consumatorilor cu privire la preţul vechi şi la procentul reducerii, prin raportarea reducerii la un preţ mult mai mare decat cel de referinţă și înscrierea greşită a perioadei promoţiei”, au anunțat reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Galați.


Au fost verificate 16 puncte comerciale și 15 au fost sancționate. Este vorba despre 13 amenzi în valoare totală de 50.000 de lei și șase avertismente.

Foto: viata-libera.ro


Distribuie articolul

You May Also Like