Un pacient din Tecuci s-a infectat cu tulpina britanică a virusului SARS CoV-2

Distribuie articolul

Un pacient din Tecuci s-a infectat cu tulpina britanică a virusului SARS CoV-2. Este unul dintre cele 24 de noi cazuri confirmate în România de specialiștii de la MedLife. Aceștia au analizat aproape 100 de probe și au constatat că majoritatea cazurilor sunt înregistrate în București.

Potrivit datelor oficiale, 24 de cazuri noi cu tulpina din Marea Britanie au apărut în România. Printre acestea este și o probă recoltată de la o persoană din Tecuci. Concluzia specialiștilor este că virusul cu mutații s-a răspândit în aproape toată țara și există pericolul ca tulpina să devină dominantă în România.

„Nu ne-am aşteptat la o dinamică de o asemenea anvergură. Aceste noi rezultate vin să întărească previziunile lansate săptămâna trecută de către colegii noştri din cadrul diviziei de cercetare MedLife, legate de faptul că această tulpină are şanse mari să devină dominantă în următoarele săptămâni.

Considerăm că autorităţile ar trebui să analizeze cu atenţie aceste informaţii şi să evalueze cu precauţie eventualele decizii cu privire la relaxarea măsurilor de siguranţă pentru perioada următoare. În continuare vom susţine programul de secvenţiere, şi vom analiza probe, nu atât pentru tulpina din Marea Britanie care pare să devină dominantă caz în care anchetele epidemiologice devin inutile, cât pentru a sprijini autorităţile cu informaţii noi legate de apariţia şi transmiterea altor tulpini pe teritoriul României, cum ar fi cea sud africană, braziliană şi nu numai”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife, potrivit Mediafax.

Noua tulpină este mai agresivă și în contact cu alte mutații ar putea să apară și alte transformări, atrag atenția specialiștii.


Distribuie articolul

You May Also Like