Selena, la un pas de cartonașul roșu!

Distribuie articolul

Copiii din grădinițe, elevii din clasele primare (I-IV) și cei din anii terminali (clasele VIII și XII) vor începe al doilea semestru luni, 8 februarie, fizic, în clase, iar ceilalți din ciclul gimnazial (clasele V-VII) și cel liceal (clasele IX-XI) vor continua in sistemul online.

Până luni există posibilitatea ca municipiul Galați să coboare la o incidență de infectare sub 1,5 la mia de locuitori ceea ce va însemna că va intra în scenariul verde. La nivelul județului, aveam astăzi un indice „verde” de 1,33 cazuri la mia de locuitori.

Cu toate acestea sunt ceva probleme nerezolvate sau nerezolvate parțial cum ar fi lipsa unor autorizații de funcționare pentru câteva școli, comasarea elevilor la alte unități pentru școlile unde se execută lucrări de modernizare, numărul mare de elevi din unele clase unde chiar nu se poate vorbi de o distanțare personală sau de evitare a contactelor dintre elevi etc.

Cu toate acestea, inspectorul școlar general, Selena Costea, proaspăt „premiată” de ministrul Câmpeanu cu un cartonaș galben pentru nefăcuta cu cursul de numerologie a considerat de cuviință ca în această săptămână de vacanță să intre intr-un mic concediu de odihnă.

Ok. E dreptul domniei sale, dar parcă cu atâtea probleme nerezolvate și înainte de această provocare legată de întoarcerea elevilor în școli pe vreme de pandemie încă existentă, nu știu cât de oportun este acest concediu.

Mai mult decât atât mai are de rezolvat o altă nefăcută cu nu știu ce scrisorică trimisă unităților de învățământ cu antetul unui partid.
Acel cartonaș roșu de care vorbea ministrul Câmpeanu, e tot mai aproape de Selena…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns