Tembelism politico – administrativ cu nuanțe de șantaj la Tecuci

Distribuie articolul

La fel ca la București ori Iași, și Tecuciul se află pe harta unităților administrativ-teritoriale ce nu au un buget adoptat aferent anului în curs.

După cum bine se știe, bugetul pe 2021 a fost adoptat la nivel național cu mare întârziere de guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR, undeva la finalul primului trimestru. Ca și cum nu ar fi fost suficientă întârzierea respectivă, și-au intrat în rol și politrucii unor partide experte în distructivități jenante și habarniste pe latura constructivă.

La Tecuci, socialiștii din PSD și cei din gruparea locală intitulată neaoș Uniunea Independentă pentru Tecuci (UIPT) refuză să voteze bugetul municipiului exclusiv pe motivații copilărești.

Concret, consilierii locali ai partidelor în cauză doresc un troc, ca la Piață (probabil așa au învățat ei să facă politică!), vot pentru buget contra retragerii a două proiecte din trecut. Vorbim despre un împrumut bancar pentru realizarea unor lucrări de asfaltare și de vânzarea unui teren în care una din părți este o unitate militară.

Primul proiect de hotărâre nu a produs nici-un efect, acțiunea fostului Consiliu Local fiind atacată în contencios de prefectul de la acea vreme, Gabriel Ioan Avrămescu. Nici până astăzi, acțiunea în instanță nu a fost finalizată și logic, nici nu prea sunt variante de a o retrage cât timp se află pe rol.

Culmea absurdului este că aceste proiecte de hotărâre emise de Consiliul Local în 2020 au fost votate de unii dintre cei ce astăzi sunt împotriva lor și condiționează adoptarea bugetului Tecuciului de revocarea HCL-urilor.

Pentru astăzi, municipalitatea a convocat o nouă ședință a Consiliului Local, singurul punct de pe Ordinea de zi fiind, logic, adoptarea bugetului. Și astăzi, șansele ca bugetul să fie adoptat sunt minime, jocurile de-a politica urmând să mai dureze până poimâine când cei din PSD și UIPT au convocat la rândul lor o ședință de CL.
Acum, asta e, puteți face trei ședințe pe zi, dimineața, la prânz și seara, după mese și după ce vă luați medicamentele, pentru că e limpede că pe la PSD și UIPT suferința-i maximă.

Rămâne ca aceste două grupări de pseudo-consilieri să explice tecucenilor de ce țin localitatea în loc, de ce cât au avut puterea în mandatul trecut au lăsat municipiul în paragină și de ce mimează preocupări fără a avea un dram de expertiză în zona administrativă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns