Frigul care va urma nu va fi primit cu căldură de autoritățile gălățene

Distribuie articolul

Școlile, apartamentele și instituțiile racordate în continuare la sistemul centralizat de încălzire sau care speră la independența termică prin programele municipalității nu vor avea prea devreme căldură. În cazul elevilor și al profesorilor, termenul minim avansat este de o săptămână. În rest, de cel puțin o lună.

Deși încă de la începutul lui octombrie sunt întrunite condițiile pentru încălzirea locuințelor sau a spațiilor publice (trei nopți consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius), acest lucru nu s-a întâmplat și nici nu se va întâmpla prea devreme.

”L-am întrebat astăzi pe city manager, în ședința Consiliului Local, când anume se va beneficia de căldură. A răspuns că de pe 15 noiembrie, în cazul școlilor, și din prima săptămână a lui decembrie, în rest”, ne-a declarat Onuț Atanasiu, liderul consilierilor locali PNL.

Deja, conform prognozelor, în jurul datei de 15 noiembrie vom înregistra noaptea valori negative în Galați, existând chiar premize pentru lapoviță și ninsori.

Nici până la această dată unitățile de învățământ la care s-au instalat centrale și calorifere în această toamnă nu sunt racordate la rețeaua de gaze iar pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local nu  a fost prevăzut nici până acum care va fi nivelul gigacaloriei în rețeaua publică în sezonul rece.


Distribuie articolul

You May Also Like