UPDATE: Răpire la Munteni

Distribuie articolul

UPDATE: Cei doi tineri care au răpit-o pe fetița de 9 ani au fost arestați pentru 30 zile, pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

——–

Doi tineri din Munteni, județul Galați, au fost reținuți pentru 24 de ore, sub acuzația de lipsire de libertate în mod ilegal. Ei au răpit de pe stradă o fată de 9 ani, pe care au sechestrat-o mai multe ore, într-o casă din sat. Forțe sporite de poliție au fost trimise astăzi la Munteni pentru a preveni o eventuală reglare de conturi între familiile fetei răpite și băieților aflați după gratii, care vor fi duși la instanță pentru arestare preventivă.

„Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că o minoră, de 9 ani, din comuna Munteni, ar fi plecat voluntar de la domiciliu, însoțită de un tânăr, din aceeași localitate.

Polițiștii au mers imediat la fața locului, demarând verificări pentru identificarea locației în care se afla minora. După câteva ore, aceasta a fost adusă la sediul poliției de tatăl tânărului cu care fusese văzută, și încredințată familiei.

În urma investigațiilor, a rezultat că minora ar fi fost luată de pe stradă, împotriva voinței sale, în jurul orei 15.45, de doi tineri de 17 și 26 de ani, care ar fi urcat-o într-o autoutilitară și ar fi dus-o într-un imobil de pe raza comunei Munteni.

Minora a fost examinată medico-legal, rezultând că nu a fost victima vreunei agresiuni fizice”, precizează IPJ Galați.

În urma unei percheziții domiciliare, cei doi tineri suspectați de răpirea fetitei de 9 ani au fost depistați, fiind reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Persoanele în cauză urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

„În cursul zilei de astăzi, în vederea prevenirii izbucnirii unui conflict între cele două familii implicate în această cauză, pe raza comunei Munteni, mai multe echipaje de poliție desfășoară activități de patrulare și supraveghere”, mai informează IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like