Aproape toate restaurantele și fast food-urile de la mall-ul din Galați au probleme. Trei unități au fost închise deoarece aveau gândaci

Distribuie articolul

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au stabilit că aproape toate restaurantele din mall-ul gălățean au probleme. După ce luni dimineață au dispus închiderea unui restaurant deoarece în interior fuseseră găsiți gândaci, inspectorii au extins controalele. În 11 din cele 12 restaurante și fast food-uri au fost descoperiți gândaci și/sau încălcări ale legii iar trei unități au fost închise.

Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului s-au autosesizat după ce pe Facebook a apărut o filmare în care se vede un gândac care iese dintr-un platou cu mâncare. Restaurantul în vitrina căruia a apărut gândacul a fost verificat de inspectori care au descoperit numeroase alte insecte. Unitatea a fost închisă iar societatea comercială care administrează spațiul a fost amendată și a primit un termen de realizare a dezinsecției. Ulterior, inspectorii au verificat și celelalte unități de alimentație publică din interiorul mall-ului gălățean, rezultatele fiind foarte proaste. Ca urmare a plouat cu sancțiuni.

„S-au găsit abateri la 11 dintre cei 12 operatori economici verificați, urmând să se încheie documentele de constatare a contravenției prin care se vor aplica 2 avertismente și 9 amenzi în valoare totală de 37.000 lei. Se vor dispune 3 măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentație publică (una s-a dispus deja, așa cum am menționat) și oprirea definitivă a utilizării la prepararea mâncarurilor a 67 kg de alimente”, se arată într-un comunicat de presă al CJPC Galați.

În cele trei unități închise temporar au fost găsiți gândaci vii și morți în spațiile unde se prepară mâncarurile iar 67 kg de alimente (legume, fructe, sosuri, diverse sortimente de carne și preparate din carne, brânzeturi) au fost oprite definitiv de la utilizare deoarece nu aveau etichete din care să reiasă termenul de valabilitate, ingredientele și denumirea produsului. În plus, într-o unitate se ofereau gratuit, la meniuri de copii,  jucării care nu îndeplinesc cerințele de securitate impuse prin lege.


Distribuie articolul

You May Also Like