TBC la școală. Trei cazuri de tuberculoză confirmate într-o unitate de învățământ

Distribuie articolul

Trei cazuri de TBC au fost confirmate la școala Nikos Kazantzakis din orașul Brăila. Este vorba despre elevi ai școlii care au fost diagnosticați cu tuberculoză în ultimele săptămâni. Primul caz a apărut la finalul lunii aprilie, iar următoarele au fost confirmate săptămâna aceasta. 

Luni, un elev de 14 ani, din  clasa a șaptea, a fost diagnosticat cu TBC. El a lipsit de la școală în ultimele săptămâni și zilele trecute a fost internat în spital.  La finalul lunii aprilie, un alt elev de la aceeași școală s-a îmbolnăvit de tuberculoză și un al treilea caz este în curs de confirmare.

„Monitorizăm situația, dar măsuri poate lua Direcția de Sănătate Publică. Primul caz a fost pe 22 aprilie, al doilea caz a apărut pe 20 mai și astăzi se vorbește de al treilea caz, fratele unui bolnav, elev și el la școala din Brăila.” (Cătălin Canciu, inspectorul școlar general, ISJ Brăila)

Direcția de Sănătate Publică monitorizează situația și încă nu a laut decizia de a declara focar de TBC. Dacă școala va intra în carantină, cursurile vor fi suspendate. În interiorul unității a fost declanșată o anchetă epidemiologică care vizează circa 120 de elevi şi 30 de profesori.


Distribuie articolul

You May Also Like