Ludovic Orban, la Galați: „PNL va propune un proiect de lege privind acordarea de facilități firmelor care acordă al 13-lea salariu”

Distribuie articolul

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat la Galați că parlamentarii liberali vor iniția un proiect de lege pentru acordarea de facilități firmelor care plătesc al 13-lea salariu și al 14-lea salariu. Liderul liberal a spus că antreprenorii vor fi scutiți de plata unei părți a impozitului pe profit.

„Am propus să permitem companiilor care au profit o reducere a impozitului pe profit de până la 20% dacă acordă venituri suplimentare angajaților. Am zis al 13-lea salariu, al 14-lea salariu, dar se poate vorbi și despre titluri de valoare sau alte forme de recompensare”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

Dacă va fi aprobat în Parlament, proiectul liberalilor nu va afecta facilitățile existente. De asemenea, angajatorii nu vor avea obligația de a plăti salarii în plus.

„Practic, companiile își pot recompensa angajații performanți, cei care le asigură productivitatea, de care au nevoie. Nu sunt obligați să o facă și nu sunt obligați să acorde al 13-lea salariu tuturor angajaților. De asemenea, estimarea noastră este că se formează o pârghie de stimulare a firmelor de a nu se mai chinui să-și ascundă profiturile prin diverse portițe”, a precizat Ludovic Orban.

În plus, proiectul va avea un impact bugetar pozitiv prin plata impozitului pe salariu și a asigurărilor sociale și medicale. Liberalii au făcut și calcule și au aflat ce sume suplimentare vor fi atrase la bugetul de stat prin implementarea proiectului.

„Este o facilitate, nu o impunere. În mediul privat lucrează 3,7 milioane de oameni și estimarea este 2,7 miliarde de lei în plus la bugetul statului”, a declarat deputatul PNL, Victor Paul Dobre.

Proiectul de lege va fi dezbătut în sesiunea de toamnă a Parlamentului.


Distribuie articolul

You May Also Like