Două dintre principalele baze sportive, pericol public

Distribuie articolul

Mergi la bazinul Băii Comunale sau la Sala Sporturilor? O faci pe riscul tău. Niciunul dintre aceste două obiective nu are aviz de securitate, în caz de incendiu, fapt ce le transformă în adevărate pericole publice. Situația este veche și a ajuns cunoscută inclusiv la nivel guvernamental, fără a fi aplicată însă și vreo soluție.

Într-o întrebare adresată ministrului Administrației și Internelor, Carmen Dan, senatorul liberal gălățean George Stângă solicita să fie prezentată situația tuturor bazelor sportive din județul nostru, din perspectiva autorizării la incendiu și a protecției civile. Reprezentantul guvernului recunoaște, în răspunsul trimis, că două dintre cele mai importante locații nu oferă niciun fel de siguranță din această perspectivă.

”Situația bazelor sportive, din punct de vedere al autorizației de securitate la incendiu, este următoarea: bazinul de la Baia Comunală are adresă de respingere la 8.03.2017 pentru că nu s-a tratat, în ansamblu, toată clădirea, iar Sala Sporturilor are adresă de respingere din 24.11.2017 pentru că nu au fost realizate toate măsurile impuse de raportul de execuție tehnică”, susține ministrul Carmen Dan în răspunsul transmis la începutul acestei luni.

În cazul unei tragedii, numărul celor a căror viață ar fi pusă în pericol ar putea fi foarte mare, dacă ne gândim la capacitatea Sălii Sporturilor, de exemplu. Arena poate găzdui până la 1.500 de spectatori.


Distribuie articolul

You May Also Like