Taxa anuală pe gunoi, mai mare decât cea pe apartament și mașină

Distribuie articolul

Gunoiul tecucenilor ar trebui să fie din aur, altfel nu se explică de ce taxa anuală plătită de o familie e mai mare decât cea pe apartament și mașină, la un loc.

Dacă în 2017 o familie compusă din patru persoane achita 192 de lei pe an taxa de salubrizare (4 lei/ persoană/ lună), în 2018 achita 336 de lei (7 lei/ persoană/ lună) iar din acest an va plăti 720 de lei (1lei/ lună/ persoană).

”Practic, în luna decembrie, deși a avut loc o dezbatere publică pe tema majorării taxei de salubritate, nu ne-a fost prezentat niciun argument economic care să justifice această decizie. Toate încercările noastre de a demonstra că majorarea taxei este ilegală s-au lovit de disprețul administrației locale, care a majorat această taxă la 15 de lei de persoană/lunar, după ce și în cursul anului trecut aproape că a dublat-o față de 2016. S-a ajuns în situația, ca în ultimii doi ani, această taxă să crească de  aproape patru ori”, susține Lucian Costin, președintele PNL Tecuci.

Liberalii au contestat în instanță majorarea taxei de salubritate. Acțiunea a fost deschisă la Tribunalul Galați, în data de 4 februarie, după ce, în prealabil, a fost sesizată și Instituția Prefectului.

”În plus, această majorare se suprapune și pe creșterea taxelor și impozitelor locale, ceea ce pune o presiune și mai mare pe veniturile unei familii”, mai spune Lucian Costin, care consideră și că”valoarea crescută a acestei taxe nu atrage după sine și o creștere a calității serviciilor de colectare  și transport a deșeurilor.”

În ceea ce-i privește pe agenții economici, și ei afectați de majorările operate de PSD și Constantin Hurdubae, consilierii liberali vor solicita ca taxa de salubritate să fie de 7 lei lună pentru firmele cu angajați, iar firmele fără angajați să fie scutite de la plata acestei taxe. În prezent, conform noii taxe de salubritate adoptate de PSD și Constantin Hurdubae, firmele fără salariați plătesc 20 lei/lună, iar cele care au angajați plătesc 25 lei lunar, pentru fiecare angajat.


Distribuie articolul

You May Also Like