Târg de Rusalii la Galați!

Distribuie articolul

În weekendul  Rusaliilor, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” vă invită la Târgul Meşterilor Populari, ajuns, la Galați, la a XVII-a ediţie.

Dacă nu plecaţi din oraş, sunteți așteptați pe esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde meşteri populari şi artizani din cele mai importante zone etnofolclorice ale ţării vin să vă încânte cu obiecte și produse tradiționale. Veți putea vedea și cumpăra obiecte din lemn cioplit aduse de la Suceava, ceramică tradiţională de Braniştea şi Baia Mare, ţesături, costume populare, ştergare, pielărie din Prahova, Iaşi, Neamţ, şi de la Hanu Conachi, podoabe de la meșterii făurari. Nu vor lipsi ouăle încondeiate de Iași, păpușile, picturile și alte obiecte decorative. Amatorii de bunătăți se vor putea delecta cu turtă dulce, colaci, miere, siropuri și dulcețuri, produse culinare de post și de dulce din Argeș, Suceava, Vrancea și Galați.

Nu vor lipsi nici spectacolele pe scena de la Sindicate: deschiderea oficială va fi vineri, 2 iunie, de la ora 13.00, cu Fanfara „Valurile Dunării” și Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”. Sâmbătă, de la 17.00, vor evolua elevii Școlii de Arte cu clasa de canto-muzică populară, prof. Mitrița Velicu, Grupul Folcloric de bătrâni „Glasul Odăieşilor” și Grupul Folcloric de femei din Odaia Manolache, com. Vânători. Duminică, de la 15.00 vor fi prezenți atât elevii Școlii de Arte, cât și Grupul Folcloric din comuna Cuza Vodă.

Târgul va fi deschis de vineri până duminică (2-4 iunie) de la 8.00 la 20.00.


Distribuie articolul

You May Also Like