Ziua Recoltei: peștele a fost cea mai ieftină legumă

Distribuie articolul

Cine a sperat că va găsi la Ziua Recoltei organizat în Piața Centrală legume sau fructe la prețuri mai bune decât zilele trecute mai are de așteptat. Sau, conform tradiției din ultimii ani, ar trebui să nu mai spere, dat fiind că nu apar modificări față de restul zilelor.

Surpriza financiară din acest an a fost peștele, toți vânzătorii afișând în galantarele din aer liber prețuri cu aproximativ 10 – 15% mai mici decât în urmă cu o săptămână – două. De pildă, crapul putea fi cumpărat cu 14 – 16 lei/ kg față de 18, cât era înainte, dorada cu 30 de lei/ kg în loc de 35 și exemplele pot continua la toate sortimentele.

Dintre oficialitățile prezente, cel mai abordat a fost primarul Ionuț Pucheanu, mai mulți oameni simpli intrând în vorbă cu el pentru a-i semnala diferite probleme.

Dacă prețurile la legume-fructe nu au convins, a convins atmosfera de sărbătoare întreținută de muzica populară de calitate, chiar dacă Laura Lavric a părut ușor arțăgoasă ba pe motiv că o deranja fumul grătarelor prea apropiate de scenă, ba câte un gălățean ce nu părea prea receptiv la folclor.

O surpriză plăcută a produs-o spectacolul culinar prezentat de chef Antonio Passarelli în Hala de legume–fructe, cu degustare.

Distracția continuă și în următoarele două zile, după următorul program:
Sâmbătă, 29 septembrie
– ora 9.00 – Prezentare făcută de Paul Buţa;
– Ansamblul şi soliştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos”;
– ora 11.30 – Moment Teatrul Muzical „Nae Leonard”;
– ora 13.00 – Muzică ambientală;
Duminică, 30 septembrie
– ora 9.00 – Prezentare, Paul Buţa;
– Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”;
– ora 10.00 – Clasa canto;
– ora 11.00 – Ansamblul şi dansatorii Centrului Cultural „Dunărea de Jos”;
– ora 12.00 – Muzică ambientală;
– ora 13.00 – Închiderea târgului.


Distribuie articolul

You May Also Like