Sute de amenzi pentru nereguli în zonele de promenadă. Ce prostii fac gălățenii când ies la plimbare

Distribuie articolul

Sute de amenzi în valoare totală de peste 30.000 de lei. Este bilanțul provizoriu al acțiunii Estival 2018, inițiată de Poliția Locală Galați. Începând din luna mai, polițiștii locali patrulează prin principalele zone de promenadă şi agrement ale gălățenilor. Astfel, ei au descoperit numeroase nereguli. Până în prezent au fost aplicate 302 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 31.000 lei, cele mai multe amenzi fiind date pentru comerț stradal neautorizat, parcare pe trotuar și pe spațiul verde, murdărirea domeniului public și împrăștierea gunoiului menajer. Alte abateri au legătură cu tulburarea liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice, refuzul de legitimare și fumatul în locuri nepermise.

„Cele mai multe amenzi date, 166, au la bază prevederile HCL 79/2002. Au fost aplicate sancțiuni pentru: comerț stradal neautorizat, parcare pe trotuar/pe spațiul verde, murdărirea domeniului public, împrăștierea gunoiului menajer, etc. Pentru abaterile constatate în baza Legii 61/1991, polițiștii locali au aplicat alte 117 sancțiuni contravenționale. Acestea au fost date pentru fapte precum: tulburarea liniștii publice, consum de băuturi alcoolice, refuz de legitimare, adresare de expresii jignitoare, constituire de grup, etc. În cadrul Planului de măsuri – Estival 2018, pe perioada lunii mai, oamenii legii au mai aplica amenzi pentru încălcarea Legii 349/2002 (fumat în loc nepermis), HCL 245/2015 pentru circulația autovehiculelor pe Faleza Inferioară fără permis de liberă trecere”, se arată în comunicatul Poliției Locale Galați.

De asemenea, în cadrul acțiunii Estival 2018 polițiștii locali gălățeni au constatat nouă fapte cu caracter penal și au legitimat peste 600 de persoane. Acțiunea va continua până la toamnă iar polițiștii vor patrula pe Faleza Dunării, în Grădina Publică, Parcul Viva, Parcul Cloșca, Orășelul Copiilor și prin alte zone de promenadă și agrement. În special în perioadele de vârf, în zonele menționate sunt patrule pedestre, auto, de poliţie rutieră și pe tricicluri. Polițiștii se află în zonele aglomerate pentru a asigura ordinea publică, securitatea cetățenilor și pentru a monitoriza agenții economici care desfășoară diferite activități.


Distribuie articolul

You May Also Like