Suspiciuni privind frauda electorală la Galați!

Distribuie articolul

 

 

Avem situații complicate în zece secții de votare din municipiul Galați.

Vorbim de neglijență, suspiciuni de fraudă electorală dar și de plângeri penale.

 S-au renumărat voturile după ce Biroul Electoral Central (BEC) a dispus acest lucru și surpriză, rezultatele au fost aceleași.

O situație scandaloasă este în Secția 53 unde candidatul ADU la președinția Consiliului Județean a avut pe procesul verbal 0 (zero) voturi, pentru ca la renumărare să fie găsite pentru același candidat 62 de voturi valabil exprimate. Acest lucru a dus la o „nefăcută”, prin faptul că numărul de buletine de vot utilizate să fie peste cel al alegătorilor prezenți să-și exercite dreptul de vot.

De altfel, în baza informațiilor preliminare, Petrișor Potec, candidatul ADU la președinția CJ Galați  a întrunit al doilea cel mai mare număr de voturi, după candidatul PSD, Costel Fotea, pe raza municipiului reședință de județ.

 Nu am avut astfel de situație după 1990, la Galați, una în care, chiar dacă rezultatele finale nu prea pot fi influențate, avem o multitudine de situații neclare.

 Conform declarației purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Județean, Andi Mihalache, nu se poate estima o dată la care vom avea rezultatele finale oficiale.

Mai mult decât atât, acesta a afirmat că vorbim în cele zece situații din secțiile gălățene atât despre neglijență, cât și de suspiciuni de fraudă electorală.

 

 

 


Distribuie articolul

You May Also Like