Ziua Mondială a Refugiaților marcată (și) la Galați

Distribuie articolul

De Ziua Mondială a Refugiaților, la Galați este organizat un eveniment care se va desfășura pe data de 19 iunie, în Aula Magna „Alexandru Ioan Cuza”, din cadrul Universității „Dunărea de Jos”

Reprezentanța Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) în România, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, a pregătit o ceremonie sub sloganul „Pentru o lume în care refugiații sunt bineveniți”.

Manifestările din acest an vizează solidaritatea cu refugiații și sensibilizarea opiniei publice în legătură cu necesitatea unei acțiuni colective pentru construirea unei societăți incluzive, care să susțină demnitatea și speranța refugiaților.

În deschiderea evenimentului, prin proiectarea unui film de scurt metraj publicul va fi familiarizat cu experiențele și poveștile unor refugiați. În partea a doua a ceremoniei au fost pregătite câteva spectacole susținute de comunitățile locale de refugiați, cu muzică, dans și exprimări artistice care sărbătoresc diversitatea culturală și unitatea.


Distribuie articolul

You May Also Like