Surprize, surprize, de echinocțiul de primăvară: județul Galați este acoperit de zăpadă iar prognozele nu arată bine

Distribuie articolul

S-a întors lumea cu fundul în sus: echinocțiul de primăvară s-a înzăpezit! Pe 20 martie, în loc să-și bage nasul în buchete cu ghiocei, gălățenii dau la lopată prin zăpadă. Mama natură le-a jucat o festă, dar, din fericire, până în prezent nu au apărut probleme deosebite.

Marți, drumurile din județul Galați sunt acoperite de zăpadă. Autoritățile nu au închis nici o șosea dar șoferii sunt sfătuiți să conducă în funcție de condițiile de drum. Cei care vor să călătorească trebuie să știe că în partea a doua a zilei de marți ninsoarea se va intensifica. În plus, sunt anunțate intensificări ale vântului ceea ce poate duce la blocarea unor porțiuni de drum prin formarea sulurilor de zăpadă. De aceea, mașinile trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă. Poliția Rutieră le reamintește conducătorilor auto că au obligația de a-și echipa autovehiculele cu anvelope de iarnă, dacă se deplasează pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Lipsa anvelopelor speciale se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.305 lei și 2.900 lei.

Ninsoarea și chiciura au bulversat și mersul trenurilor. Mai multe garnituri din toată țara au fost anulate sau au întârzieri de zeci de minute. Marți, în Regionala Galați, trenul Regio Făurei-Galați a fost anulat din cauza condițiilor meteorologice. Alte trenuri, în special cele care circulă pe distanțe lungi, pot avea întârzieri iar călătorii sunt sfătuiți să se informeze înainte de a pleca la drum.


Distribuie articolul

You May Also Like