Suntem pe valul valului! Și încă vor fi zile negre…

Distribuie articolul

Cel mai mare număr de persoane infectate în decurs de 24 de ore de la începerea Pandemiei – 488.
Municipiul Galați, este primul pe listă între localitățile județului cu o incidență de 8,82 cazuri la mia de locuitori. Vorbim de 2746 de cazuri doar in ultimele două săptămâni.

Sunt cifre tragice, pe care acum vreo două-trei luni când organizam festivaluri de mâncare turcească, deschideam Plaja sau puneam de-o rockereală, nici că ne păsa.

Ieri, situația era cam in felul următor. Nu aveam nici o unitate administrativ teritorială cu incidență 0; 9 în scenariul verde cu valori între 0,18 și 1,48; 23 în cel galben (1,81-2,96) iar jumătate de județ în scenariul roșu. După municipiul Galați, care e lider de incidență, avem Șendreni (8,3), Vânători (7,76), Gohor (7,68), Băneasa (6,92) și Tecuci (6,46).

Ieri, 18 octombrie, a fost, din fericire fără decese, însă ce s-a întâmplat în ultima săptămână este fără precedent de la începutul Pandemiei. Duminică am avut 8 decese, sâmbătă – 7, vineri – 11, joi – 12, miercuri – 18, marți – 7. A fost o săptămână neagră, numărul persoanelor decedate de la începutul Pandemiei in județul Galați ajungând la 1169. La nivel național, Galațiul are o incidență de 6, 31 la mia de locuitori, Bucureștiul având în acest moment 16,42, Ilfovul – 17,03 iar Timiș 10,44.

Din fericire, numărul celor vaccinați crește zi de zi, aproximativ 1500 de gălățeni optând zilnic pentru imunizare.
Rămâne problema școlilor care sunt foarte aproape de a fi închise pentru două săptămâni, această perioadă urmând a fi recuperată la finalul lunii iunie.
Această vacanță forțată, dacă va fi pusă in aplicare îi vizează pe cei din învățământul gimnazial și liceal.

Câteva cuvinte și despre restricțiile impuse după ce municipiul Galați a trecut de 7,5 la mie – incidență, mască peste tot, după ora 20 cei nevaccinați intră in case, bineînțeles cu anumite excepții, iar prin ceea ce le place românilor cel mai mult, cârciumile- indiferent de gradul lor de lux, 50% până la ora 22, bineînțeles pentru cei nevaccinați.

Au apărut și primele semnale conform cărora unii inconștienți fabrică pe calculator acele certificate de vaccin. Aceștia trebuie să înțeleagă că-și riscă libertatea, și aici nu vorbim de amendă sau alte negocieri. Direct la…Beciul Domnesc!


Distribuie articolul

You May Also Like