Poliția Locală, o chestie pe cât de inutilă, pe-atât de defazată

Distribuie articolul

Testul real pentru lucrătorii acestei instituții a fost fără doar și poate în perioada pandemică. Un test ratat din foarte multe puncte de vedere, „localii” lăsând rapid atitudinea empatică aferentă situației pentru apucăturile milițienești din perioada roșie.

Cum spuneam o entitate inutilă, mult prea stufoasă ca număr de personal, condusă, nici nu se putea altfel, de finul primarului Ionuț „Pucky” Pucheanu, Marius Dobrea, ajutat de adjuncții Petrică Hahui și Mihai Manoliu.

O tripletă cumva rudimentară pentru o entitate inutilă.

În fapt, Poliția Locală Galați e un fel de SWAT, sau dacă vreți un soi de Wagner al primarului Pucky.

În ultima perioadă, această instituție inutilă s-a remarcat cu câteva nefăcute. De la numirea finului primarului pe postul suprem de conducere, la diverse angajări suspecte de șefi și șefuți, la polițistul local surprins in mașina de serviciu în ipostaze indecente, la achiziții ciudate (peste 1 milion de lei pentru 5 stații fixe, 40 mobile și 150 portabile).

Gălățenii la rândul lor sunt extrem de nemulțumiți de activitatea polițiștilor locali, mulți dintre ei considerând că vorbim despre o masă de manevră angajată politic, fiind la cheremul marelui Pucky.

„Sunt foarte aroganți!”, spune cineva. „Lipsă de respect”, „Suntem certați că nu știm procedurile lor”, „O instituție publică ce nu-și are rostul!”, „Bufoni, clovni înregimentați politic”. Și festivalul este interminabil.

Poate am putea ușor adăuga că polițiștii locali, fără a generaliza, dar destui, nu cunosc o buche de legislație, ceea ce face ca nu de puține ori să fie puși în situații penibile în fața oamenilor. Acum, nici nu prea ai cum să emiți pretenții privind profesionalismul într-o instituție utopică ce nu face altceva decât să toace bani publici. Și nu puțini…


Distribuie articolul

You May Also Like