Celebra zonă „La Popescu” dispare

Distribuie articolul

Botezată în anii 90 „La Popescu”, zona comercială din Țiglina 1, situată vizavi de Parcul „Corneliu Coposu” va deveni istorie. Primăria Galați intenționează să reabiliteze urban toată zona de la Inelul de Rocadă până la Dunăre, o suprafață de câteva hectare care aparține domeniului public și care nu este suficient exploatată și pusă în valoare.

„Avem foarte mult teren în această zonă, pe care vrem să îl exploatăm cum trebuie și să îl punem în valoare. Vorbesc de parc, de păduricea dintre parc și stadion, vorbesc de cele două baze sportive, Dunărea” și „Siderurgistul”, apoi mai avem fosta uzină de apă, cu un teren generos ce poate fi valorificat. Ei bine, toată această zonă trebuie musai pusă în valoare pentru că, practic, aici este acum kilometrul zero al Galațiul”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Edilul șef mai spune că, la momentul potrivit, comercianții de „La Popescu” vor primi spații speciale pentru desfășurarea activității în domeniul pieselor și accesoriilor auto. Acestea vor fi amplasate la noul talcioc al orașului și la viitorul târg de mașini pe care îl va avea Galațiul și care va fi amplasat lângă parcarea de TIR-uri de pe strada Macului.

„Cred că într-o lună, două, cel târziu, dăm drumul la un concurs de proiecte, pentru toată zona despre care v-am vorbit, pe bucăți. Un concurs pentru modernizarea parcului mare, altul pentru zona Popescu, altul pentru râpa și păduricea din valea stadionului, altul pentru uzina de apă. Apoi, toate proiecte câștigătoare vor fi integrate într-un singur proiect”, a explicat Ionuț Pucheanu.

Primarul estimează că proiectul de reabilitare urbană care va îngloba și zona „La Popescu” va intra în execuție, cel mai devreme, în 2019.


Distribuie articolul

You May Also Like