Sume consistente pentru infrastructura din învățământ!

Distribuie articolul

Prin Hotărârea de Guvern 479 s-au repartizat sumele de la Bugetul de Stat către cele locale pentru finanțarea cheltuielilor de capital ale unităților de învățământ.

Concret, este vorba de sume pentru lucrările în infrastructura unităților de învățământ, cu preponderență pentru punctele sanitare, obligatorii pentru obținerea avizelor date de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Pentru județul Galați s-au alocat 1778 mii lei pentru 16 unități de învățământ din localitățile Bălășești, Brăhășești, Corod, Drăgușeni, Frumușița, Ghidigeni, Băneasa, Cavadinești, Corni, Jorăști, Măstăcani, Pechea și Umbrărești.
Dacă în timpul guvernărilor socialiste, Dăncilă, Tudose, Grindeanu , sumele ministeriale se acordau cu preponderență către primăriile conduse de edili din același partid, în situația de față alocările au fost făcute responsabil, în funcție de nevoi urgente.

Astfel, ministrul Educației, Monica Anisie nu a ținut cont de latura politică ci exclusiv de siguranța sanitară a copiilor. Mai mult de jumătate din alocări sunt spre primării conduse de PSD, banii urmând a fi direcționați școlilor sau grădinițelor.

Acum rămâne de văzut cum se vor implica primarii pentru ca la data începerii cursurilor lucrările să fie finalizate iar unitățile de învățământ să primească avizele de funcționare.


Distribuie articolul

You May Also Like