Start în altoiala electorală!

Distribuie articolul

 

 

A început dileala. De fapt a început chiar înainte de a se da startul oficial la campania electorală, ieri, 10 mai la ora 0:01.

Nici măcar Postul cel mare ori Sărbătorile Pascale în sine nu au avut vreun rol în chestia asta. Fiecare cu a mă-sii…

Gafe pe toată linia, în sensul că toate formațiunile politice au comis-o cumva. Mai ușurel ori mai mintenaș.

Chiar din start am avut o tragere la sorți într-o comună, evident trucată, iar Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) respectiv, a ținut să soluționeze fix pe dos.

Mai înainte însă, au fost tragerile la sorți pentru președinții și locțiitorii din BEC-uri. Teoretic, au fost. Iar acum întreb (nu dau cu parul!), care ar fi posibilitatea ca doi amanți (sau mă rog, concubini!) să pice în același BEC. Fix cât șansele de a prinde un bilet valid la 6 din 49!

Am văzut prin localitățile județului bannere cu îndemnul explicit: „Alege X!”, și asta înainte de startul campaniei electorale oficiale, ceea ce e pe lângă lege.

La nivelul „gazonului”, și aici mă refer la competitori și susținătorii acestora, s-a dat dezlegare la mahalagisme, turbăciuni și alte lovituri sub centură.

Se uită urât unii la alții de parcă după alegeri s-ar muta unii la Polul Nord iar alții mai la Sud, apar invectivele legate de case, gospodării, copii, familii, mașini, amante, afaceri, vicii, educație, cultură, civilizație etc. .

Toate, otova!

Ce sărbători, ce post, ce Izvor al tămăduirii, vine acuș și Sfinții „Constantin și Elena”.

 Important e să ne unduim pur românește în zona de mahala, să împroșcăm fără a face economie la noroi și să ne expunem fără rezerve fețele hidoase, fie ele umanoide.

„Lume multă, oameni puțini”, spunea un actor român celebru trecut de ceva vreme într-o altă dimensiune.

De regulă, dincolo de potențialul fiecărui candidat, ce nu trebuie minimizat, putem distinge, mai lesne ori mai complicat, lacunele îngrămădite, tasate chiar, cât să încapă într-o sacoșă de rafie.

 Vom avea o campanie electorală evident bazată pe rețelele de socializare, celelalte componente mai clasice, din arsenal contând foarte puțin spre deloc.

Curiozitatea mă face să mă întreb cum vor percepe aceste alegeri cei aproximativ 10 000 de tineri care vor vota pentru prima oară. Ce responsabilitate sau cu frecuș de mentă?

Frați și surori! Acum pe sinceritate.

E pe lipsă de scrupule! La ce s-a observat în perioada Sărbătorilor Pascale, doar vi se pare că sunteți iubiți de Domnul!

Spor la altoială, dați-i înainte cu tupeu pentru a vă desăvârși răutatea interioară, cât despre milostenie și umanitate, în cazul multora dintre voi, vorbim cel mult de un pleonasm…


Distribuie articolul

You May Also Like