Primăria Galați, dată în judecată de Transurb pentru datorii de 24 de milioane de lei

Distribuie articolul

Aproximativ 30 de milioane de lei este suma pe care o datorează în prezent municipalitatea gălățeană către operatorul local de transport, pentru gratuități ori subvenții oferite diferitelor categorii de beneficiari (elevi, studenți, pensionari, etc.) și neachitate. Pentru 24 de milioane de lei, Transurb a deschis deja două procese.

Primul dintre ele, în valoare de 12,8 milioane de lei, se referă la datorii neachitate din perioada 2014 (subvenția aferentă perioadei mai – decembrie). Cel de-al doilea este din 2017 și se referă la subvenții neacordate în valoare de 11 milioane de lei. În prezent, ambele procese sunt pe rolul instanțelor gălățene de judecată. Banii ar fi suficienți pentru acoperirea datoriilor pe care operatorul de transport le are față de fisc, deja eșalonate.

”Transurb are de suferit pentru modul în care i s-au acordat sumele comandate de Primăria Galați. Pe lângă 24 de milioane datorii istorice, există și datorii la zi de șase milioane de lei pentru septembrie și octombrie. Dacă Transurb nu achită către ANAF tranșa de 3 milione de lei până pe 25 noiembrie, ANAF poate să execute Transurb și să bage această societate a Primăriei în faliment”, a declarat astăzi Onuț Atanasiu, consilier local liberal.

Pe lângă faptul că nu primește subvențiile cuvenite, transportatorul local a încasat mai puțin și din serviciile de convenție prestate, din cauză că Primăria nu a achiziționat autobuzele care să permită efectuarea acestor curse. Astfel, veniturile din acest gen de servicii sunt până în august 2018 de doar 3 milioane de lei, față de 7,1 milioane în 2017.

”O altă neregulă se referă la modul cum s-a făcut examinarea candidaților la funcția de membri în Consiliul de Administrație. În timpul evaluării, unii membri ai comisiei nu au luat parte la interviuri și au acordat totuși punctaje. O parte din evaluări au fost trecute cu creionul, fapt ce poate duce ușor la modificări ulterioare. Din aceste motive nu am semnat procesul verbal al ședinței de comisie”, a mai spus Atanasiu.

Distribuie articolul

You May Also Like