Stare de urgență, încă o lună. Autoritățile anunță noi restricții

Distribuie articolul

Starea de urgență a fost prelungită cu încă o lună. Anunțul a fost făcut marți de președintele României, Klaus Iohannis. Vechile restricții rămân în vigoare, dar acestora li se adaugă câteva noi.

Printre măsurile care vin la pachet cu prelungirea stării de urgență este și cea care le interzice medicilor să demisioneze. Termenele de preaviz în cazul demisiei în domeniile Sănătate, Ordine publică şi Apărare se suspendă, pe durata stării de urgenţă. De asemenea, pe durata stării de urgență, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, precum energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate ori carburanți.

În domeniul justiției, activitatea de judecată continuă numai în cauzele de urgență deosebită, iar școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice care presupun prezența fizică în instituțiile de învățământ. Ca urmare, se organizează, în măsura posibilităților, activități didactice online.

Starea de urgență este prelungită până pe 14 mai, iar Parlamentul trebuie să o aprobe în termen de 5 zile.


Distribuie articolul

You May Also Like