Se strică vremea: meteorologii anunță ninsori și temperaturi negative

Distribuie articolul


Se strică vremea. Specialiștii în meteorologie anunță că începând de vineri apar primele semne ale iernii. În weekendul care urmează va fi frig în întreaga țară, va ninge în anumite zone, iar în celelalte vor fi precipitații mixte.


Gălățenii și brăilenii vor scăpa, probabil, de prima ninsoare consistentă a finalului de an. Nu vor scăpa și de frig, temperaturile anunțate fiind mai scăzute decât cele normale pentru sfârșitul toamnei.

De altfel, specialiștii au instituit o informare meteorologică, valabilă de vineri, la ora 12.00, până sâmbătă, la ora 17.00. În această perioadă vor fi ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului.


„În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea. La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile”, scrie în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

FOTO: INQUAM PHOTOS – Octav Ganea


Distribuie articolul

You May Also Like