Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ajutoare în valoare de 200.000 de euro de la debutul epidemiei de COVID-19

Distribuie articolul

Biserica, în prima linie a luptei cu virusul COVID-19. De la debutul epidemiei, Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ajutoare în valoare de 200.000 de euro nevoiașilor, bătrânilor și persoanelor izolate la domiciliu. Preoții și voluntarii au împărțit, în special, alimente, lucruri igienico-sanitare și obiecte religioase.

Cele mai multe daruri au fost duse direct la domiciliul beneficiarilor din cauza restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele militare. Ajutoarele oferite de la debutul epidemiei până la data de 9 aprilie depășesc suma de 900.000 de lei. Preoții au oferit sprijin material, dar și spiritual, în ambele județe de la Dunărea de Jos, Galați și Brăila. Au fost vizate mai ales persoanele aflate în carantină, bătrânii, săracii și familiile cu mulți copii. De asemenea, reprezentanții bisericii au donat bani pentru achiziționarea unor aparate medicale.

„În această perioadă de pandemie, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, 14.979 de persoane au beneficiat de sprijin, prin implicarea a 195 de unităţi bisericeşti. Până la data de 9 aprilie 2020, valoarea ajutoare acordate a fost de 713.732 lei. Pentru achiziţionarea unor aparate de ventilaţie necesare în spitalele din Galaţi şi Brăila, la salariul intergral donat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, preoţii din protoieriile eparhiei au contribuit din salariile lor, precum şi alţi donatori, suma totală colectată până la acestă dată fiind de 223.941 lei. Concluzionând, rezultă o valoare totală a ajutoarelor oferite în vreme de pandemie de ierarhul şi slujitorii de la Dunărea de Jos de 937.673 lei”, a anunțat Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.

Reprezentanții bisericii mai anunță că activităţile filantropice continuă, iar cei care doresc să sprijine eforturile Arhiepiscopiei Dunării de Jos pot face donații.


Distribuie articolul

You May Also Like