Nicolae Ciucă: Facturile care nu au respectat plafoanele stabilite de autorități vor fi refăcute și nu se vor percepe penalități

Distribuie articolul

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că facturile la energie electrică și gaze naturale, emise de companii, care nu au respectat plafoanele stabilite de autorități, vor fi refăcute.

De asemenea, pentru că nu vor fi plătite la termen, companiile nu vor percepe penalități. În plus, Guvernul pregătește alte măsuri de sprijin pentru consumatorii afectați de creșterile de prețuri.
Anunțul a fost făcut marți prin intermediul unui mesaj video

„Până la refacerea calculelor, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități”, a explicat Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a mai spus că Guvernul pregătește noi scheme de sprijin pentru persoanele fizice și juridice.

„De la 1 aprilie consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 de kw/h vor beneficia de o nouă schemă de protecție care va include TVA de 5% precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare. Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare și contravaloarea certificatelor verzi”, a precizat Nicolae Ciucă.

Măsuri asemănătoare vor fi luate și în ceea ce privește gazele. Acestea vor fi stabilite în următoarea ședință a coaliției de guvernare.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns