Stand-up de seară

Distribuie articolul

Iar Cristache la teveu. E clar. Avem stand-up comedy. Un țâr de schimbare a atitudinii. A lăsat scenariul războinicului și a îmbrățișat grandomania infantilă. Același număr limitat de cuvinte în vocabular. Pe alocuri expresii de tractorist fără carnet.

De data asta mi-am clarificat un lucru aspra căruia aveam ceva dubii. Mici, dar aveam. Cred că e fericitul posesor al unei oglinjoare care-i spune că e cel mai și cel mai. Nu-i rău, numai că, săracul bântuie într-o lume a lui, personalizată.

Doar un exemplu pentru seara asta. Că e cam trecute, fix.

Zice Cristache că a avut nu știu ce șuetă cu prefectul, care prefect are sarcina să coaguleze dreapta politică la Galați.

Moderatorul a rămas siderat și-l mai întreabă iară. Cine? Prefectul, spune Cristache, sigur pe el.

 O așa afirmație, gravă, având în vedere că reprezentantului Guvernului în teritoriu îi este absolut interzis să facă orice tip de jocuri sau înțelegeri politice, trebuie și dovedită. Nu se terminase stand-up-ul lui Cristache și îl apelez pe prefect. Stupoare. „Doamne ferește! Cum așa? Emisiunea trecută eram criminalul de serviciu, acum ceva dăți eram omul psd, mai în urmă nepotul lui Ciolacu. Acum, ce fac? Coagulez dreapta la Galați?”

 Omul nu știe încă care sunt atribuțiile prefectului. Dar are timp să învețe. Doar e la final de mandat…


Distribuie articolul

You May Also Like