Reguli stricte în timpul campaniei electorale din cauza epidemiei de Covid 19

Distribuie articolul


A început campania electorală. Până pe 26 septembrie, la ora 7.00, toți candidați la pozițiile de primar, președinte de consiliu județean, consilier local și consilier județean își pot promova oferta în fața electoratului. Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie.


Epidemia de Covid 19 afectează și campania electorală. Evenimentele electorale vor fi organizate doar dacă se respectă regulile de protecție sanitară. Astfel, participanții vor purta mască de protecție la toate întâlnirile electorale organizate în interior sau în aer liber.

În plus, la evenimentele din interior pot participa cel mult 20 de persoane, iar durata maximă a manifestării este două ore. În aer liber pot participa 50 de persoane dacă organizatorul asigură patru metri pătrați pentru fiecare participant. În cazul acţiunilor desfăşurate pe stradă, grupurile nu pot avea mai mult de șase persoane, iar la acțiunile din ușă în ușă echipele vor avea câte doi membri.


În perioada campaniei electorale este mobilizare mare în rândul forțelor de ordine. Potrivit cifrelor oficiale, mii de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră din toată țara sunt în stare de alertă în următoarele patru săptămâni. Aceştia asigură desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor electorale şi păzesc bunurile şi sediile implicate în scrutin. De asemenea, în ziua votului, vor mai fi angrenaţi alţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Ei vor asigurara materialele necesare procesului de vot, buletinele de vot, ştampilele şi timbrele autocolante. Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie.


Distribuie articolul

You May Also Like