Podul de peste Dunăre funcționează ilegal

Distribuie articolul

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorul general al Administraţiei Naţională Apele Române (ANAR), Sorin Lucaci, sunt acuzați de abuz în serviciu şi încălcarea legislaţiei pe gospodărirea apelor în privinţa modului de gestionare a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, deschis în iulie 2023, fără autorizaţie de gospodărire a apelor.

Senatorul, Dragoș Popescu, din partidul REPER a făcut acest denunț și a depus o plângere la Direcția Națională Anticorupție. Totodată podul a funcționat fără autorizația necesară de la gospodărirea apelor ce constituie o încălcare a legilor și normelor de siguranță. Senatorul îl acuză ministrul Grindeanu de instigare la abuz în serviciu, prin exercitarea de presiuni publice şi instituţionale din postura ierarhic superioară celor direct responsabili de deschiderea şi exploatarea legală a podului, în scop electoral. De asemenea, denunţul îl vizează pe Sorin Lucaci, director general al ANAR, acuzându-l de omisiunea sesizării organelor de urmărire penală despre situaţia ilegală şi favorizarea făptuitorilor, prin neîntreprinderea măsurilor pentru oprirea exploataţiei podului.

Pe lângă cele menționate, denunţul include acuzaţii şi împotriva altor funcţionari publici din cadrul C.N.A.I.R. şi A.N. Apele Române, care ar fi contribuit la deschiderea şi exploatarea nereglementată a podului, subliniind necesitatea de a fi traşi la răspundere pentru acţiunile lor. Senatorul Popescu insistă pe faptul că acest demers nu are alt scop decât asigurarea respectării legii şi transparenţei în administrarea resurselor publice, evidenţiind seriozitatea şi importanţa acestui proiect de infrastructură.

La inaugurarea acestui pod, în data de 6 iulie 2023, au participat persoane de rang înalt, cum ar fi: preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Această construcție a fost proiectată de a avea o durată de viață de 120 de ani, dar în primele săptămâni, deja au apărut problemele.


Distribuie articolul

You May Also Like