Spitalul Județean Galați va avea echipamente performante pentru operațiile în cazul persoanelor supraponderale, arse și cu probleme abdominale

Distribuie articolul

Noi investiţii la blocul operator de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf.Apostol Andrei.

Consilierii județeni au aprobat fonduri pentru achiziţionarea a două platforme de electrochirurgie şi a două mese chirurgicale. Valoarea investiţiei este de 841.000 de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Cele două mese chirugicale vor fi folosite pentru salvarea persoanelor arse sau supraponderale, iar platformele sunt pentru operațiile abdominale și pentru limitarea hemoragiilor.

„Cele două platforme de electrochirurgie sunt folosite pentru realizarea de operaţii laparoscopice şi pentru limitarea hemoragiilor din timpul intervenţiilor chirurgicale. De asemenea, vom achiziţiona în cel mai scurt timp şi două mese chirurgicale. Prima este o masă de operaţie pentru chirurgie bariatrică, care poate fi folosită şi în cazul intervenţiilor chirugicale la persoanele supraponderale, mai ales că au fost cazuri în care medicii au întâmpinat dificultăţi în astfel de situaţii, iar cea de-a doua este o masă chirurgicală care va fi folosită pentru intervenţii în cazul persoanelor care au suferit arsuri”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, platforma de electrochirurgie cu sigilare vasculară cu accesorii costă 160.000 de lei, platforma de sigilare vasculară şi disecţie ţesuturi cu dublă tehnologie, ultrasunete şi energie are valoarea de 227.000 de lei, masa chirurgicală pentru intervenţii bariatrice valorează 309.000 lei, iar pentru masa de operaţie pentru chirurgie plastică urmează să se plătească 145.000 de lei.

Pentru cele două mese chirurgicale există deja un acord cadru, astfel încât acestea vor intra în dotarea spitalului în câteva săptămâni, iar pentru cele două platforme de electrochirurgie a fost demarată procedura de achiziţie publică.


Distribuie articolul

You May Also Like