Resturi din materii fecale în gheața de la KFC.Compania a oprit mașinile de gheață din toată țara

Distribuie articolul

Sucurile reci și îmbietoare de la KFC sunt cam de rahat. Este concluzia la care au ajuns inspectorii de la Protecția Consumatorului care au descoperit bacterii „exotice” în gheața oferită consumatorilor într-un magazin din București.

În mod preventiv, reprezentanții companiei au decis să închidă toate mașinile de gheață de la magazinele din întreaga țară. Potrivit revistei Capital, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi în gheaţa produsă de KFC, iar utilizarea aparatelor de producere a gheţii în care s-au descoperit bacteriile a fost interzisă. Este vorba despre bacterii provenite din materii fecale care ajungeau în paharele cu suc ale copiilor și adulților.

Reprezentanții KFC au declanșat o anchetă internă și au oprit toate aparatele de gheață.

„În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoştinţă, din spaţiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC. Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management şi gestionare a gheţii, incluzând inspecţii zilnice, săptămânale şi curăţări periodice ale maşinilor de gheaţă. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheţii în toate restaurantele noastre. Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spaţiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate şi le cerem scuze clienţilor noştri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară. În acest moment, am demarat o investigaţie internă pentru a determina cauzele care au condus la această situaţie ce ne-a surprins în mod neplăcut. Astfel, vă informăm că am decis oprirea tuturor maşinilor de gheaţă din toate restaurantele KFC din ţară până la finalizarea verificărilor interne”, se arată în comunicatul KFC.

Controalele au vizat doar magazinele KFC din București.


Distribuie articolul

You May Also Like