Spitalul Județean din Galați va avea heliport. Elicopterul medical va ateriza pe acoperișul parcării supraetajate

Distribuie articolul

Parcarea supraetajată de la Spitalul Județean din Galați va avea heliport. Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a anunțat că le-a solicitat specialiștilor să modifice proiectul inițial, astfel încât constructorul să amenajeze o pistă pentru elicopterul SMURD.

Fotea a precizat că heliportul de la Galați va fi cel de al cincilea din țară și va scurta foarte mult perioada în care se face transferul pacienților din elicopter către Unitatea de Primiri Urgențe.

„Le-am solicitat specialiștilor să lucreze la o modificare a proiectului, vrem să construim un heliport la ultimul nivel al parcării de la spital. Ambulanțele vor veni și vor prelua pacienții din parcare și astfel se va scurta perioada în care se face transferul către Unitatea de Primiri Urgențe. Sunt foarte puține unități medicale în România cu heliport. Trei spitale au așa ceva, un alt heliport este în construcție și urmează al nostru”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Lucrările la parcarea supraetajată de la Spitalul de Urgență, construită de Consiliul Județean Galați, sunt avansate. Șantierul primei parcări de acest tip din oraș au început în primăvara anului trecut și sunt programate să se finalizeze peste câteva luni.

Potrivit proiectului, parcarea supraetajată de lângă spital va avea, în prima fază, două nivele și o capacitate de 317 locuri, dintre care 17 locuri vor fi destinate persoanelor cu handicap. Parcarea va fi iluminată, păzită și supravegheată video.

Prima parcare supraetajată din Galați va putea fi utilizată atât de angajații și vizitatorii Spitalului de Urgență, cât și de locatarii blocurilor din zonă, aceștia din urmă putându-și parca mașina contra-cost. Construcția suportă încă un etaj cu capacitate de 150 de locuri.


Distribuie articolul

You May Also Like