UPDATE: A început anul școlar, au început problemele. Doi copii au ajuns la spital din cauza meningitei

Distribuie articolul

Update: Copilul de șase ani, internat la Brăila, nu are meningită. Asta potrivit rezultatelor finale ale analizelor medicale care au sosit marți dimineață.

————-

Doi copii, din județul Brăila, au ajuns în stare gravă la spital din cauza meningitei. Este vorba despre copii de doi ani și de șase ani, care au fost internați pe parcursul săptămânii trecute. Între timp starea lor s-a ameliorat, iar rezultatele parțiale ale analizelor medicale au confirmat prezența meningitei.

Copilul de doi ani este din municipiul Brăila și a fost internat la spitalul din Galați. În acest caz, specialiștii spun că este vorba despre meningita virală. Copilul se află sub tratament.

Cel de al doilea copil este din comuna brăileană Zăvoaia. El a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean din Brăila, iar rezultatele preliminare au confirmat prezența meningitei.

Până la sosirea rezultatelor finale, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au solicitat realizarea unei anchete epidemiologice la grădinița copilului și au stabilit tratamente pentru persoanele din anturajul pacientului.

„Pentru copilul internat la Brăila nu avem decât o confirmare preliminară a prezenței meningitei. Așteptăm și alte rezultate. Starea copilului este bună, a ajuns la spital în stare comatoasă, dar între timp starea s-a ameliorat. Noi am pornit o anchetă epidemiologică, am identificat persoanele cu care a intrat în contact, s-au stabilit tratamente pentru acestea. Nu avem informații despre alte cazuri de meningită în județul Brăila”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

Pentru a preveni apariția meningitei, medicii recomandă vaccinarea copiilor.


Distribuie articolul

You May Also Like