Finanțare cu probleme pentru noul patron al ArcelorMittal

Distribuie articolul

În timp ce promite investiții masive și transformarea fostului Sidex într-o ”rază de forţă şi prosperitate în regiune”, noul patron, Sanjeev Gupta, se confruntă cu probleme în a-și finanța alte afaceri. A reușit să atragă doar o treime din capitalul necesar, numai după ce a acceptat anumite condiții.

„Ne-am angajat la un program de investiţii pe termen lung în România, la a face din combinatul de la Galaţi o rază de forţă şi prosperitate în regiune, până la proiecte specifice în sectoarele noastre principale de producţie de aluminiu, cupru, energie şi servicii bancare. Aşteptăm cu interes colaborarea îndeaproape cu grupul operativ al membrilor guvernului pentru a ne ajuta să contribuim în continuare la dezvoltarea combinatului, la bunăstarea economică a angajaţilor acestuia, a comunităţilor locale şi a României”, declara săptămâna trecută, conform Ziarului Financiar, Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG, ce a preluat ArcelorMittal Galați.

Era avansat chiar un plan de cinci ani, ce viza investiții de 200 de milioane de dolari, plauzibile dacă ne gândim că producția a crescut în acest an la Galați de la 1,7 milioane de tone de oțel la 2,1 milioane de tone.

În timp ce făcea anunțuri de dezvoltare, magnatul se confrunta cu serioase provocări pe piețele internaționale.

”Sanjeev Gupta se confruntă cu probleme în ce priveşte finanţarea, astfel încât prima vânzare de obligaţiuni corporate cu randament ridicat din anul acesta s-a finalizat doar la un cupon de 12%, numai după ce miliardarul a investit 150 de milioane de dolari din proprii bani, potrivit Financial Times”, susțin jurnaliștii de la Ziarul Financiar.

Pentru a finanța InfraBuild, o companie de oţel şi reciclare din Australia, a strâns alături de banii săi doar 175 de milioane de dolari, sub nivelul de 475 milioane dolari, estimat de banca de investiţii JPMorgan, care a gestionat tranzacțiile. Una din concesiile făcute de Gupta, ce a dat undă verde investitorilor, a fost să fie de acord să nu retragă bani din afacere.


Distribuie articolul

You May Also Like